Battery Park op de fiets

Battery Park (6 km)

Deze route wordt ook wel de Waterfront route genoemd, er is vanaf 2013 een mooi fietspad rond heel Manhattan aangelegd (in totaal 25 km). Deze route kun je overal starten afhankelijk waar je de fietsen huurt. Een start is mogelijk bij de east river (pier 15) met de klok mee of bij Pier 25 (west Tribeca). Als je bij pier 15 start zie je de beroemde Brooklyn bridge in zijn volle glorie liggen en ferry boten varen hier af en aan. Met de ferry kun je naar Brooklyn afsteken zodat je in de Redhook buurt of in Williamsburg kunt uitstappen. Verder ook de boot naar Governors Island welke zeker in de zomer aan te bevelen is.

brooklyn bridge 300x169 - Battery Park op de fietsNaar het zuiden fietsend zie je veel helicopters landen en opstijgen, hier kun je een helicoptervlucht regelen van een kwartier om rond Manhattan heen en weer te vliegen, bij mooi weer zonder mist zeker een aanrader. Ga op zoek naar aanbiedingen met kortingen van 15-20% per vlucht. Vluchten zijn zeker niet goedkoop, je betaalt al snel $ 120-150 per persoon, maar het is wel een onvergetelijke ervaring . De newyorkpass bevat een voucher met 15% korting.

We naderen Battery park wat in 2014 letterlijk en figuurlijk op de schop is genomen. Nieuwe beplanting en water ornamenten, mooie banken en eettentjes. Bezoek het New Amsterdam Plein waar het Peter Minuit paviljoen is neergezet als herinnering aan de eerste Nederlandse immigranten. Mooi om naar te kijken is de mooie wisselende belichting in de avond. Vanaf de kades in dit park vertrekken een aantal klippers waarmee je een minimaal een tot twee uur op de Hudson rond het Vrijheidsbeeld kunt zeilen. Drankjes en eten zijn aan boord aanwezig. Het is een leuke manier om te ontspannen en op een nostalgische wijze naar de skyline van New york te kijken. Vouchers aanwezig in de Newyorkpass.

Vanwege het vertrek van de ferry naar het Vrijheidsbeeld en Ellis island kan het nogal druk zijn met toeristen die wachten op vertrek van de boten. Goed opletten met het fietsen door het park en het omliggende gebied. Als we doorfietsen komen we bij de South Cove waar je fantastisch mooi en duur kunt wonen. Een uitzicht over de Hudson en je eigen jacht voor de deur. Een scenario voor de “Wolf of Wallstreet” waardig. Het is hier rustig ontspannen fietsen langs de kleine parkjes en jachthavens.

De route aan de zuidkant is niet lang en onderweg kun je op een aantal plaatsen stoppen om het uitzicht te bewonderen, de drukte op het water en de toeristen stroom op weg naar de Statue of Liberty. Voor de sportieve fietser bestaat de gelegenheid om een rondje Manhattan te doen, reken maar op een totaal van 60 km. De route kan ingekort worden door af te steken ten noorden van Central Park waardoor de route 20 km korter wordt.

skyline ny bij pier 15 - Battery Park op de fiets

Please do respond