Stop de Bladblazers!

Herfst wat heb je te koop?

Het is weer herfst, dan vallen de blaadjes van de bomen. Een natuurwet waaraan niet te ontkomen valt. Natuurliefhebbers trekken naar bos en park om de veranderende kleurenpracht te bewonderen. Niet iedereen is gecharmeerd van vallende bladeren. De NS/ProRail hebben met hun treinen al jaren last van vertraging, wisselstoringen en afgesleten wielen door deze bladeren. Horeca is ook al niet blij met bladeren voor de deur. Het waait naar binnen en de moderne vrouw met hakjes schijnt moeite te hebben om niet uit te glijden.

Heel veel bladeren op een hoop

In de jaren 70 pakten we de tuinhark en bezem en waren na hard harken tevreden over het resultaat. Tegenwoordig heb je de bladblazer die dat voor je moet opknappen. Persoonlijk vindt ik dit de meest onzinnige toepassing van energie voor verplaatsing van bladeren. Daarnaast produceren deze windturbines veel lawaai wat de gebruiker vaak niet hoort vanwege zijn oor beschermers.  Vaak beginnen ze al vroeg in de ochtend en gaan rustig een paar uur door. De terreur van deze bladblazers moet maar eens over zijn. Ga lekker gezond harken en luister naar de natuur. Dat ik niet de enige ben bewijst deze verzameling aan klaagzang.

Mijn overburen hebben een overactieve bladblazer. Dag en nacht, zomer en winter, bij de eerste zonnestralen in de lente als je eindelijk na de winter je tuin weer in kunt, en om negen uur ’s avonds als je nog even van de tuin wilt genieten. Nou ja, wanneer niet? Ze hebben een grote tuin en we wonen allemaal aan de rand van het bos in Berg en Dal. Waarom ga je in godsnaam aan de rand van een bos wonen als er geen blaadje in je tuin mag vallen?

Heeft iemand hier een zinnig antwoord op?” Ondertussen worden die herrie dingen steeds populairder en goedkoper. Voor een paar tientjes heb je er al een. Er zijn er hier al meer van dan in heel Frankrijk en ik vraag me af wanneer het kantelpunt bereikt is. Dit kan toch niet? Moeten we echt naar een Nederland dat qua buitengeluid lijkt op een fabriekshal cq bouwput? De straat hier is geen uitzondering, ga voor de lol maar eens een stuk fietsen op een mooie dag. Machines, machines, machines.”

De tuinmannen van onze buren komen altijd op zaterdagochtend de tuin doen, en zijn dan een uur met twee personen in de weer met een bladblazer op benzine. Vanochtend bijvoorbeeld waren ze al om 8.15 uur met die herrie bezig. Dan heb ik het nog niet over de andere buren rondom ons en bladblazers van de gemeente.

Inmiddels een paar weekjes verder, Overbuurvrouw Bladblazer heeft vrijwel geen dag onbenut gelaten om tuin, stoep en straat te blazen/zuigen. Het is herfst, he. Guttegut, een blaadje. Elke dag urenlang het geluid dat lijkt op iets in het midden van een cirkelzaag, straalvliegtuig en opgevoerde bromfiets. Elke keer haal je opgelucht adem als het stopt, maar nee. Hup, volgende ronde. Fijn concentreren op werk zo.

Stop de terreur van de bladblazer

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid