Brooklyn Bridge en Brooklyn Brewery

We hebben een fiets gehuurd voor een dagdeel of het liefst maar de hele dag. We hebben zo de tijd om zonder stress de wijken in Brooklyn te gaan verkennen. Aan de kant van de East Side river zijn meerdere verhuurbedrijven actief. Wij kozen voor Blazing Saddles, vanwege de aanschaf van de newyorkpass (het huren kost dan helemaal niets), de vriendelijke bediening en de uitstekend verzorgde fietsen, en dat is ons goed bevallen.

Fiets rustig naar de opgang voor wandelaars en fietsers van de Brooklyn Bridge bij het gemeentehuis van New York aan Centre street. Ook al is er een gescheiden fietspad en looppad aanwezig, pas je snelheid aan en bel regelmatig om duidelijk te maken dat er fietsers aankomen. Menig opgewonden toerist kan zomaar wild oversteken om net die beroemde foto te willen gaan maken.

De Brooklyn Bridge is gebouwd in 1883 door de familie Roebling en heeft een lengte van bijna 2 km. In die tijd was het de langste hangbrug van de wereld en ik moet zeggen het is inderdaad een meesterwerk met veel mooie historische verhalen. Er zijn drie punten waar we kunnen stoppen om te kijken naar het verkeer en de omgeving. Bij de Manhattan toren is het tijd om even om te kijken naar de Skyline maar ook naar beneden. Om de beide torens 15 meter onder water te kunnen bouwen is er gewerkt door arbeiders in met lucht gevoede containers. Men wist in die tijd niets af van het optreden van caisson ziekte en zo zijn ongeveer 100 arbeiders verlamd geraakt.

Elk dag lopen er gemiddeld 7000 wandelaars over de brug. Het is dan ook vanaf Manhattan heel druk tot de helft van de brug, het punt waar de meeste wandelaars weer terugkeren. Dit is het tweede punt om te stoppen om die ene bijzondere foto te maken. Dit is echt een van de mooiste uitkijkpunten, zeker in de avond. En als laatste hebben we de Brooklyn toren waar als eerbetoon een plaquette is bevestigd over Emily Roebling met de tekst “Back of every great work we can find the self-sacrificing devotion of a woman.”

We rijden door naar Brooklyn. We kunnen nu fietsen via the Heights naar Park Slope een van de betere wijken om te wonen met leuke aparte winkeltjes. Uiteindelijk komen we dan weer bij Prospect Park. We gaan echter naar Williamsburg, momenteel de meest hippe wijk van New York. Er zijn genoeg winkels, cafe’s en hotels apart genoeg om te verkennen. Zeker een bezoek waard in het weekend is de Brooklyn Fleamarket en Smorgasburg op 37th street. Hier zijn ongeveer 100 foodtrucks te vinden waar je lekker en goedkoop kunt eten. Winkels met juwelen en vintage kleding vind je op N 4th street en Bedford avenue.

We hebben besloten om naar de Brooklyn Brewery te gaan op N 11th Street nr 79. De brouwerij is voor rondleidingen op elk uur en het proeflokaal zijn alleen open van vrijdag t/m zondag, hou daar dus rekening mee. Het kan nogal druk zijn met groepen die buiten of binnen staan te wachten voor een rondleiding van 30 minuten. Als er binnen nog plaats is heb je keuze uit 12 verschillende bieren waarvan sommige alleen hier als special te verkrijgen zijn. Brooklyn lager is in New York bijna overal te krijgen en ook in Nederland is dit bekroonde bier nu te koop.

Na ons bezoek aan de brouwerij rijden we voorzichtig slingerend terug naar het startpunt. We gaan nu terug via de Williamsburg Bridge naar Manhattan. Dit is een langere hangbrug dan de Brooklyn Bridge waar je ook over kunt lopen en fietsen.

O ja, niet vergeten, nog even die beroemde foto maken met een mooie zonsondergang

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid