Brooklyn Prospect Park & Botanic Garden

We gaan met de fiets over de Brooklyn bridge naar Brooklyn Heights, tegenwoordig heel populair maar ook prijzig om te wonen. De mooie brownstone woningen zijn gelegen aan rustige lanen en een waar genot om door heen te fietsen. Er worden in deze wijken veel film opnames gemaakt vanwege de sfeer en het genoten belastingvoordeel. Bijna elke dag is wel weer een straat afgezet tot wanhoop van de bewoners. Veel forenzen die werken in Manhattan wonen hier, bepaald niet goedkoop maar wel prettig en minder druk.

Er wordt hier minder gefietst door de mensen dan we dachten. Brooklyn is best een grote wijk, voordat het een stadsdeel werd van New York was het al een van de grootste steden van de USA. Maar we komen uit Nederland en laten duidelijk zien aan de automobilisten dat we echt alles onder controle hebben en dat we helemaal “Born on a Bike” zijn. We komen dan ook veilig aan bij de Grand Army Plaza. Het is een kleinere versie van de Arc de Triomp in Parijs.
Hier is elke zaterdag de grootste Greenmarket van New york City te vinden. Deze groene markten met organische producten zie je hier steeds vaker verschijnen. In Manhattan zijn er ook al drie markten waar de “alternatieve” groenten- en fruittelers hun producten verkopen. Tegenover de Grand Plaza zien we naast elkaar het Brooklyn Museum, de botanische tuin en de ingang van Prospect Park liggen.

We hebben de keuze uit een bezoek aan het Brooklyn Museum of Art of naar de Botanische tuin. Het museum is een van de grootste van New York met ongeveer 1,5 miljoen aan kunstwerken. Kan je natuurlijk niet aan voorbijgaan als je in Brooklyn bent. Maar ja, kiezen is altijd verliezen, vanwege het uitzonderlijk mooie en omdat het ook nog Mother’s Day was kozen we voor een bezoek aan de botanische tuin met een prachtige zit onder de mooie kersenbloesem. Omdat het een feestdag was is het extreem druk met gezinnen die elkaar frequent feliciteren met “happy mothersday”.
DSC00963-1-1400x788Grand Army Plaza BrooklynDSC01033Japanese garden Brooklyn botanic

Tja dan wordt het toch nog later dan we hadden gepland. We moesten natuurlijk ook nog rondje fietsen door en om het Prospect Park. Een park wat “iets” kleiner is als het Central Park maar mooi aangelegd en weer veel ruimte en plekken voor het houden van evenementen.
Oorspronkelijk was het plan geweest om naar Coney Island te fietsen. Maar de afstanden zijn gewoon te groot en er valt zo veel te zien dat dit maar op de bucket list moet voor volgende keer. Onderschat de afstanden niet, je moet ook weer terug en het is best vermoeiend om te fietsen in een drukke stad. We hebben echt trek gekregen van al dat getrap en besluiten om op de terugweg te stoppen bij een beroemde pizzeria. Bij het begin van de Brooklyn bridge in Brooklyn zijn er twee Italianen die nogal gewild zijn. Voor de pizzeria Grimaldi’s en Juliana’s staan lange rijen met groepjes, het is een feestdag dus dit komt ons niet goed uit. Het is dus wel even wachten met vier personen.

Algemene tip: als je met twee personen bent passeer dan netjes de rij en vraag om een beschikbare tafel voor twee, je bent dan sneller aan de beurt, of ga voor een take away pizza. Zittend op het gras onder de brug en kijkend naar de skyline van Manhattan eet je deze lekker uit de doos

Grimaldi pizzeria BrooklynIn de rij voor Pizzeria Grimaldi New YorkBrooklyn Bridge in de schemer

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid