Dining and eating in New York

Grand Central Oyster Bar (Grand Central Terminal)

Een van de mooist gebouwde treinstations in de wereld herbergt een restaurant waar je heerlijk vis en oesters kunt eten. Ga naar beneden toe en vraag om een plek tegenover de oesterbar. Bestel uit ongeveer 40 verschillende variaties aan oesters alleen afkomstig van de Noord-Amerikaanse kusten (zowel Californie, Seattle als Maine). Als je helemaal doorloopt naar achteren kun je zitten in een voornamelijk op vis gericht restaurant waar je een uitgebreider menu kunt bestellen.

Aanraders voor dat je gaat eten:

  1. Bestel de audio tour over de geschiedenis van het Central Station en loop dan rond om te kijken naar de constructie van het gebouw, de gehaastheid van de reizigers maar bezoek ook de perrons om naar de treinen te kijken.
  2. Ga de voortreffelijke akoustiek testen van het gebouw, er is een hele speciale plek tegenover de grand Central Oyster Bar. Ga in een van de hoeken staan en probeer met elkaar te praten via de bogen, de akoustiek is hier zo goed dat je elkaar fluisterend kunt verstaan over een afstand van 20 meter. Heel apart en leuk om mee te maken.
  3. Ga op tijd (voor 19:00) naar het restaurant en bestel via de happy hour kaart met korting. New Yorkers weten dit heel goed en komen dan ook speciaal wat vroeger.

Katz’s Delicatessen (Lower East Side)

Dit is een klassiek  monument van New York, wie is hier als ster of VIP niet binnen geweest om een broodje rye met pastrami  te bestellen. Onstaan in 1888 en groot gemaakt door Willy Katz is er vooral aan de kwaliteit van het vlees gedacht. De slogan “Send A Salami To Your Boy In The Army” heeft voor verdere publiciteit gezorgd in WOII.  Wordt tegenwoordig als “Tourist Trap” vermeld in de culi gidsen, maar trek je hier niets van aan. Het blijft een apart instituut met eigenaardig voedsel wat je moet ondergaan. Wij gaan dus naar binnen om ook deze ervaring mee te maken en ons te laten verrassen.

Jing Fong Dim Sum (China Town)

Er zijn genoeg zaken in Chinatown waar je Chinees of Dim Dum kunt eten met een betere kwaliteit dan in Jing Fong. Waarom je toch hier het beste tijdens lunchtijd kan eten is de ervaring van een grote eetzaal gevuld met voornamelijk Chinezen en de lage prijzen. Na binnengekomen te zijn via een gigantisch lange roltrap kom je in een zeer grote eetzaal. . Vaak en met name in het weekend is het chaotisch druk dus wees niet al te bescheiden en zoek een tafel uit waar je nog bij kunt zitten. De obers rijden rond met karretjes waarop bamboe mandjes staan gevuld met noedels (dumplings) in diverse variaties. Kwestie van aanwijzen en zeggen hoeveel en smikkelen maar.

Burger Joint in Le Parker Meridien (Midtown Manhattan)

Als je in New York bent moet je zeker gaan voor een goede hamburger met Franse frietjes, keus genoeg hier met Napkin Burger als onbetwiste leider van beste burgers (ook hier sta je vaak te wachten in een rij). Ook niet minder en zeker verrassend qua locatie is de Burger Joint in het hotel Le Parker Meridien. In de lobby staat al vaak een lange rij aan toeristen te wachten om naar binnen te kunnen. Hou dan rekening met een wachttijd van 1 uur om een burger te bestellen en een kleine kans op een zitplaats, want de ruimte is best wel klein.

Shake Shack (Madison Square Park)

Inmiddels een keten in New York door het succes van goede burgers en milkshakes is de eerste tent in het MS park het leukste om te bezoeken. Minder druk dan de eerder beschreven burger tenten en ook goedkoper. Mogelijkheid om buiten te zitten en via de Shack Cam kun je alvast kijken of het druk is voor de ingang.

Om pizza te eten in New York kun je bijna elke straat uitkiezen, haal er een bij een Deli of naar een pizzeria. Er wordt nergens zo veel gepraat over hoe een goede pizza moet zijn als hier. Dikke of dunne korst, hout of houtskool oven, welk deeg en hoe is de saus. Ik kan echt niet zeggen wat de beste pizza is, die worden uiteindelijk toch alleen maar in Italië gemaakt. Hier een beperkte aanbeveling van de betere pizzeria’s.

NY Pizza Suprema (413 8th Avenue). Het ziet er echt niet uit als een pizzeria, zowel buiten als binnen, het geeft je een gevoel van een hamburger keten, maar de pizza’s zijn best goed en betaalbaar. En wat ook meetelt geen wachtrij voor de deur.

Kesté Pizza & Vino (Bleeker St. 271). Dunne korst met goede saus en experimentele topping

Rubirosa Ristorante (Mulberry St. 235). Niet echt romantisch vanwege felle verlichting, maar de pizza’s schijnen wel de beste te zijn in New York.

Juliana’s (Old Fulton St. 19) – In Brooklyn Bridge Park is het altijd druk. Deze locatie is de magneet voor toeristen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid