Ellis Island and Statue of Liberty

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island zijn de twee bekendste en beroemde eilanden van New York. Je kan er alleen heen met de boot, op eigen gelegenheid of met een gids. Trek voor deze trip echt 5 uur uit en start heel vroeg met de eerste boot. Koop tickets bij Castle Clinton en loop dan naar de ferry in Battery Park. Met een gids of met de NY pass maak je gebruik van de fast lane en voorkom je langere wacht tijden. Je gaat eerst naar het Vrijheidsbeeld, een klein eiland waar je afhankelijk van je ticket ook nog in het beeld kan komen

Met de boot vertrek je naar het volgende doel: Ellis Island. Dit was het toegangspunt voor vele immigranten en via de tentoonstelling kun je vele verhalen beleven hun ogen beleven.

Tips:

  • Kom zo vroeg mogelijk hoe later hoe drukker het wordt.
  • Neem de audiotour in het museum, het is in de prijs inbegrepen.
  • Neem drinken en eten mee. Er is wel een restaurant maar ook hier weer lange rijen
  • Voor een gratis view op het Vrijheidsbeeld. Neem de Staten Island ferry en vaar op korte afstand voorbij zonder te betalen.
  • Een vaartocht met een schoener is ook aan te raden, wind of geen wind, je komt er voorbij maar niet op de eilanden.

We gaan met de boot

Vandaag gaan we naar Ellis Island en het Statue of Liberty, misschien wel het meest bekende icoon van New York. Let even goed op. Om naar beide eilanden te kunnen gaan moet er een kaartje worden gekocht bij de rederij. Alleen de rederij heeft het recht om het vervoer te regelen tussen Manhattan en de beide eilanden. Dit is een hele leuke tocht om te doen. Totale tijd die je kwijt bent, inclusief met heen en weer varen, rondlopen en het museum bekijken, kan al snel een 5 uur bedragen. Hou hier wel rekening mee in je planning, want je bent niet de enige toerist die graag naar deze eilanden wil. In voorjaar en zomer is het in de ochtend al snel druk met toeristen die staan te dringen om ingescheept te worden. Vroeg komen is de oplossing, dan wachten in de “line” en dan nog, ondanks de Amerikaanse discipline, is het best wel even dringen en wringen om aan boord te komen.

All aboard to liberty Island

Goed we gaan met de “Miss Liberty” volgepakt naar het eerste eiland Liberty Island waar de groene Lady ons staat op te wachten. Vanwege de vroege start kan het nogal eens mistig zijn op het water. Dat geeft een mooie mystieke sfeer als je dat grote vrouwenbeeld ziet verschijnen. De eilanden zijn niet zo groot. Op Liberty Island is er een restaurant en een kleine souvenirshop, en de wandeling gaat of linksom of rechtsom het beeld. Wel natuurlijk het uitzicht naar Manhattan toe bekijken en fotograferen. Vanaf 2014 is ook de wandeling weer toegelaten binnen het beeld omhoog naar de kroon toe. Om dat ook mee te nemen is om tevens de speciale Crown tickets te reserveren samen met je boot kaartjes ( doen via het internet of bij de kiosk als je geluk hebt). De wandeling binnen het Vrijheidsbeeld vraagt van de klimmer wel een goede conditie en zeker geen angst voor kleine ruimtes en hoogtes.

Volgende halte Ellis Island

Na het uitzicht bewonderd te hebben wachten we weer geduldig op de boot die ons naar Ellis Island brengt. Dit eiland is ongeveer net zo groot maar door de bebouwing valt er meer te zien en zeker te doen. In de eerste plaats natuurlijk het museum, wat vroeger diende als immigratie centrum voor de toelating van duizenden immigranten uit Europa en Azië. Mensen werden hier gecontroleerd op naam, afkomst land en gezondheid. Er is een mooie tentoonstelling te zien van deze massa immigratie, die met hulp van een audio tour goed te volgen is. Ga ook even in de zaal boven staan om de drukte te visualiseren.  Wie op zoek wil naar vertrokken familie die hier binnengekomen zijn kan dit opzoeken in de archieven. Daarnaast is een wandeling rond de gebouwen te doen. Hier een goed uitzicht op het Vrijheidsbeeld en op Manhattan. Met wat mist erbij is het  fantastisch mooi om te zien zeker als er ook nog zeilschepen voorbijgaan. Je ziet jezelf dromend in een film met immigranten op weg naar het land van onbegrensde mogelijkheden.

Immigrant view

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid