Taste  of Amsterdam 2014

Taste of Amsterdam 2015

Een festival als Taste of Amsterdam is een waar genoegen om te ondergaan, zeker als je een semi-expert bent op gastronomisch gebied. Heb je ontdekt hoe leuk en lekker koken kan zijn met goed voedsel en wil je een leuke tijd beleven met vrienden en familie, ga dan naar Taste!

Je kan kennismaken met mooie producten en innovaties op het gebied van koken. Verder worden er workshops gehouden en kun je als je creatief en kundig bent de uitdaging aangaan om mee te doen aan wedstrijden. Verder veel proeven, lekker wat drinken erbij en als de zon schijnt is het feest.

Dit zijn aanbevelingen om aan mee te doen:

AEG (Workshop koken)

AEG is bij Taste aanwezig met een grote stand aan laatste informatie over apparatuur. Hier worden ook workshops in koken gehouden. Beslist een favoriet onderdeel van mij om snel in te schrijven en gebruik te maken van de kennis van de aanwezige masterchefs. Dat koken meer is dan een pan op het vuur zetten en wachten tot de aardappels gaar zijn wordt hier wel getoond in de 30 minuten die je krijgt om een opdracht uit te voeren. Je kan samen met elkaar de stress beleven om onder hoge druk, jawel het publiek kijkt toe, een lekker gerecht te bereiden. Je gaat natuurlijk voor de prijs maar het is gewoon leuk om te doen en na afloop geniet je na van je eigen creatie.

Castel wijnen (wijn proeven)

Leren wijn te drinken door te ruiken, kijken naar de kleur en natuurlijk ook proeven bij de Familie Castel. Je krijgt als onervaren wijn drinker een presentatie over de wijnen die de familie Castel produceert. Altijd leuk om mee te starten tijdens Taste als je nog nuchter bent en de wijnen uit Frankrijk weet te waarderen. Er wordt een korte presentatie gedaan van wit, rood en wat steviger zodat je een goed overzicht krijgt van de kwaliteit. Door de toename van import uit de nieuwe landen en ook de lage prijzen is de competitie best stevig geworden maar de familie Castel weet zich kranig te weren. Goede wijn behoeft geen krans.

Workshop wijnen (Edwin Raben)

De workshop van Edwin Raben is natuurlijk als het om kennis en presentatie gaat over wijnen onmisbaar. Edwin weet als een van de beste sommeliers van Nederland een uitstekende uitleg te geven over de regio, de producenten en zelfs foodpairing. In 2015 werden de Beaujolais wijnen in samenwerking met het productschap Inter neergezet, de Beaujolais primeur is ons allen wel bekend, maar er zijn natuurlijk veel betere wijnen te verkrijgen uit deze regio. De presentatie van de wijnen werd uitstekend begeleid door de creaties van chef-kok Ruben Dekker van Le Garage. Mijn advies, dit is altijd een van de meest leerzame workshops dus sla dit festijn niet over en meld je tijdig bij de gastvrouwen voor een plek. Ook voor de komende jaren kijk ik al weer uit naar de workshop.

[supercarousel id=24409]

Wat is er verder aan keuze; er zijn ongeveer 20 lokale restaurants waar je uit een lijst van ongeveer 5 gerechten ook de signatuur van de chef kok kunt bestellen en beoordelen. De wedstrijd beste BBQ met het fameuze Green Egg onder leiding van meester kok Julius Jaspers.

Het food theater waar je kunt zitten en kijken naar de presentaties van fijnproevers Alain Caron en Ramon Beuk. Als je vooraan zit krijg je ook meestal een gerecht te proeven die tijdens de workshop is bereid.

Daarnaast is er een foodmarket waar je producten kunt kopen en proeven,  het is altijd een fantastisch feest om hier te kunnen zijn.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *