hooplogo 295x157 - Hoop

Hoop

Brouwerij Hoop is als een nieuwe brouwerij gestart in mei 2016 te Zaandijk vlakbij de Zaanse Schans. Een brouwerij gebouwd met Duitse installatie van Caspary, een proeflokaal/restaurant en winkel met streekproducten. Het project is opgestart door lokale ondernemers waarbij Patrick Breugem als een van de brouwers bieren maakt onder de vlag van Breughem en De Hoop. De receptuur van de bieren worden ontwikkeld in samenwerking met Derek Walsh, het kan dus een geweldig succes gaan worden. Verwachte capaciteit aan jaarproductie is 10.000 HL.

De bieren worden met lokale streeknamen zoals Waterwolf, Hoop en Oud Heyn op de markt gezet. De brouwerij is beschikbaar voor gastbrouwers om hier hun eigen bier te laten maken. Aan de installatie zal het niet liggen, brouwen maar!
De volgende bieren van Patrick Breugem zijn gekeurd en beoordeeld; Saense Stout, dark ipa, double ipa en saens zoentje. Ze zijn goed te drinken en worden steeds beter maar verwacht (nog) niet de top van Nederland. Bieren kunnen gefilterd en ongefilterd worden aangeboden zoals een IPA die ik van de tap bestelde (het is weer een nieuwe trend, ook door de komst van New England IPA in bierland).

 

Wat is goed

Mooie locatie met een kleine biertuin vlakbij de Zaanse Schans gelegen, er is door beide brouwerijen voldoende aanbod aan bierstijlen met enkele goede uitschieters. Actief als huurbrouwerij voor nieuwe brouwers (genoeg capaciteit). Restaurant met aandacht voor Food pairing

Wat kan beter

Bedrijf is nog jong en in een opstartfase, dus hou rekening met kinderziektes. Er is geen meertalige menu kaart voor bier en eten (vreemd met al die toeristen). Bieren zijn (nog) niet allemaal stabiel en optimaal

Quality of beers
Presentation
Innovation
Taproom
Brewery tour
Review Summary Title
Review Summary Description

Please do respond