Monks and Scammers

Bedelmonniken

Je komt ze overal tegen in New York, oplichters die of een zielig verhaal ophangen of jou de deal van deze eeuw willen bezorgen. Laten we eerst beginnen met de nep bedelmonniken. Ze lopen met name rond in het centrum in oranje/gele gewaden met kort geschoren hoofden rond op zoek naar toeristen. In ruil voor wat geld, ze vragen eerst waar je vandaan komt om het tarief vast te stellen, krijg je in ruil een plakplaatje of plastic armbandje. Hierdoor is je verblijf in New York gezegend door de Dalai Lama himself of andere hogere krachten. Beleefd weigeren met de opmerking dat je al verlicht bent hoort niet want dat is blasfemie. Sommige bedelmonniken kunnen behoorlijk brutaal en agressief worden.  De gouden regel is hier niet op te reageren en meteen doorlopen. Lees ook het artikel in het BD

Kaartjes verkopers

Andere scammers zijn de illegale kaartjes aanbieders rond het gebied van Times Square. Zij hebben altijd de laatste tickets voor het theater, de beste show, de beste plaatsen helemaal vooraan en dat ook nog voor de laagste prijs. Doe het niet, ga niet in zee met deze zwendelaars. Het kaartje is vaak duurder, de plaats in het theater is slecht (uitzicht op een pilaar) of zelfs ongeldig. Koop je kaartje aan het loket in het theater, soms zelfs met behoorlijke korting als er veel stoelen over zijn. Deze kaartjes zijn geldig en echt goedkoper dan wat deze personen je aanbieden. Voor de echte koopjes moet je het verkoopcentrum van TKTS op Time Square bezoeken. Maak van te voren een keus uit minimaal drie shows waar je graag alleen of met meerderen naar toe wilt gaan. Ga in een van de de rijen staan, heb geduld want het kan behoorlijk druk zijn en lang duren. Vraag naar beschikbare kaarten en de prijs (deze staan ook al op de electronische borden). Dit moet gaan in een zeer snel tempo, want als je te lang wacht kan aan het andere loket de laatste kaarten verkocht worden. Vandaar ook een selectie van drie als backup om nog te kunnen switchen mocht je eerste keuze niet meer beschikbaar zijn.

Toeristen met wegenkaart

In elke grote stad komt het voor, je zit ergens op een terras en een vriendelijk persoon komt met een kaart de weg vragen. De kaart wordt op tafel gelegd en er wordt gevraagd naar een moeilijk te vinden gebouw of restaurant. Als er een telefoon of kleine camera op tafel ligt is deze geheid verdwenen met de wegvragende toerist. Ook in New York komt dit voor! Leg geen waardevolle spullen op je de tafel, zet je tas of rugzak niet achter je (een tweede handlanger is vaak ook aanwezig). Maar verwijs vriendelijk de persoon naar de dienstdoende agent die in elk blok wel aanwezig is en veel beter de weg weet dan jij.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid