Je eerste reis naar Noord-Amerika

Een mooie rondreis maken door Noord-Amerika? Dat vraagt om een degelijke voorbereiding als je dit optimaal wil uitvoeren. Wat heb je allemaal nodig aan materiaal en info?


Visum

Voor toelating tot de Verenigde Staten  heb je een visum nodig; ook wel ESTA genoemd. Voor een reis via boot of vliegtuig rechtsreeks naar de USA vraag je deze thuis aan via de website. Het is niet heel moeilijk om dat te doen en na een kleine betaling krijg je gelijk bericht dat de aanvraag is geregeld, de afronding in goedkeuring is officieel nog 1 week wachten. Als er geen problemen zijn met strafblad of eerdere weigering dan komt dat gewoon in orde.  Vraag de ESTA voor zekerheid ruim van te voren aan want je komt niet aan boord van een boot of vliegtuig als het niet geregeld is. Ga je naar Canada dan heb je geen visum nodig. Wil je vanuit Canada naar de Verenigde Staten toe dan moet je een visum regelen bij de grens zelf. Na controle van paspoort, check en betaling kun je doorrijden.


Valuta en betalingen

Betalen doe je in Noord-Amerika met de Dollar ($) De Canadese dollar is niet gelijk in waarde aan de US Dollar en kun je ook niet in de Verenigde Staten gebruiken, hoewel ze in de grensstreek daar niet heel moeilijk over doen. De Amerikaanse dollar wordt wel wereldwijd geaccepteerd. Voor een reis naar Noord-Amerika heb je echt een kredietkaart nodig, de meeste en eenvoudige betalingen worden hiermee gedaan. Je loopt niet met veel geld op zak en doordat onze kredietkaarten momenteel beveiligd zijn met een chip en pincode kan bij diefstal of duplicatie er geen crimineel gebruik van worden gemaakt.


Wat gaat er verder mee?

Fototoestel of filmcamera: Natuurlijk altijd meenemen,  of het nu een klein of professioneel toestel is. Foto’s maken doet je herinneringen delen met anderen of terugdenken aan dat ene fijne moment. Kies voor voldoende batterijen en geheugenkaartjes zodat je niet in “The middle of Nowhere” zonder komt te zitten.


Tablet: ipad of ander merk. Om je reis gegevens bij te houden, email, betalingen te doen, opzoeken en reserveren van motel of B&B en het opslaan van je foto’s.


Zaklamp: klein formaat, handig voor snel licht maken in hotelkamer of in en buiten je voertuig. In een camper gewoon onmisbaar


Schoenen: het is misschien een open deur naar neem gewoon twee paar goede wandelschoenen mee. Zelfs in New York hadden we goede loopschoenen want ondanks metro, bus, taxi liepen we toch al snel 15 km op een dag. In de National Parks doe je helemaal niets zonder goede loopschoenen.


Kleding: Voor een stad neem je natuurlijk wel wat nets mee, maar voor de rest lichte goed wasbare stevige kleding. Een broek met opbergvakken, wind en regen dichte bovenkleding. Hoed of pet voor de warmere gebieden waar het al snel 30+ kan worden.


Bidon of waterfles: Het klimaat in Noord-Amerika varieert heel sterk. Het kan zeer heet zijn in New York, tropisch vochtig in Florida en tijdens hiking in de Grand Canyon wordt je frequent gewaarschuwd om water mee te nemen. Heb twee keer onvoldoende water meegenomen tijdens hiking met echt bijna schadelijke gevolgen van oververhitting en uit gedroogd zijn. (Slick Rock MOAB en Death Valley).


Medicatie en hulpmiddelen

Nu kun je in Noord-Amerika veel krijgen aan medicatie zelfs zonder recept (OTC) bij 7-eleven, CVS of Wallmart. Het is toch beter om van huis een klein pakket mee te nemen. Pleisters en verband, Loperamide, middelen tegen allergie als je daar last van hebt, pijnstillers en een stick tegen insectenbeten. Als je contactlenzen draagt neem dan reservesetje mee en bril, contactlenzen zijn niet zonder oogmeting en recept te verkrijgen (kost je al snel $ 300,-).


Boeken en kaarten

Nu kun je niet alles onthouden of lezen voordat je op reis gaat. Het voordeel van een tablet is dat je e-boeken en online informatie kunt lezen. Dus dat doe ik, ik laad mijn IPAD vol met e-boeken en bladwijzers die ik kan gebruiken bij aankomst. Verder een routeplanner als ik met Camper of eigen vervoer ga om markers aan te brengen en de afstanden te verdelen. Geloof me dat 900 km rijden op een dag niet uitzonderlijk is maar je kan het beter relaxt doen met kleinere afstanden.


Met het vliegtuig

Vroeger ging men met de boot, tegenwoordig met het vliegtuig. Er zijn soms scherpe aanbiedingen naar Noord-Amerika afhankelijk van vertrek data en tijden en vliegveld. Eindbestemming is niet alleen bepalend voor kosten maar ook tijd. Naar New York vlieg ik altijd via Newark Liberty in New Yersey, de afstand naar een appartement in Jersey City of Hoboken is korter en goedkoper in kosten. Ook de tijd die je verspilt bij de immigratiedienst is minimaal, ze hebben ook elektronische inklaring als je twee jaar eerder in de USA bent geweest.

Kijk ook eens naar vertrek uit Duitsland of Brussel omdat het aanzienlijk kan schelen. In Noord-Amerika is een vervolgvlucht vrij normaal. Zo kun je beter niet rechtstreeks naar Denver vliegen maar liever via Houston of Atlanta vanwege vertrektijden en sneeuwoverlast.

Huur auto aan het strand van San Diego


Aankomst in Noord-Amerika

Vliegvelden en de infrastructuur in Noord-Amerika zijn groot. Neem een vliegveld in Atlanta, een van de grootste hubs, waar de terminals met een monorail aan elkaar verbonden zijn. Aansluitend vervoer is afhankelijk van waar je naar toe gaat en mee verder reist.


Ga je naar hotel, appartement of B&B: boek een auto via Uber of Lyft. Via de handige app zie je of er wagens rijden, beschikbaarheid  en het dan geldende tarief. Taxi kan ook maar dan betaal je vaak 3-4 maal meer aan kosten.


Camper reis: Campers ophalen doe je meestal afhankelijk van aankomsttijd de volgende dag. Er vindt een verplichte overnachting plaats in een hotel of motel vlakbij het vliegveld.  Als het goed geregeld is staat er een bus die je brengt naar je slaapplaats en haalt je de volgende dag op naar je camperverhuurder. Uitleg en aanschaf van extra dingen en rijden maar.


Eigen vervoer: Bij aankomst ga je naar de maatschappij waar je een auto hebt gereserveerd. Soms is de balie in de aankomsthal, soms moet je via een pendeldienst naar het terrein waar jouw auto klaar staat. Inspectie altijd doen, ook kijken naar de banden en reservewiel voordat je vertrekt. Meeste auto’s zijn automaten dus dat is wel even wennen met je voeten en rempedaal.

Camper opgehaald in Denver en even rusten in Rocky Mountains NP


Verblijf

Verblijf je voor meer dan 1 week in een grote stad met meerdere personen dan adviseer ik altijd om een appartement te boeken.  Het is goedkoper, gezelliger en de appartementen hebben een keuken en koelkast waar je dus zelf je maaltijden kunt regelen.


Korte trips worden meestal inclusief hotel geboekt. Dat zijn meestal de hotels die ook gangbaar zijn bij ons als grote keten. Niets mis mee maar meer dan een slaapkamer en badkamer krijg je niet.


Rondreis: Heb je niets gepland en blijf je niet langer dan een overnachting in een plaats? Boek dan  afhankelijk van je route en aantal kilometers via je tablet een hotel of motel. Je ziet de locatie, prijs en beschikbaarheid en bij reservering is de kamer geregeld.  Met een camper heb je je eigen hotel. Er zijn veel RV parkingsites waar je voor een aantrekkelijk bedrag kunt staan. Het is zelfs mogelijk om bij Walmart of andere Superstores met je camper te overnachten op het parkeerterrein. Wel even vriendelijk vragen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid