Staying in Appartment or Hotel

Het huren van een appartement in New York city heeft zijn eigen charme en valt zeker aan te raden als je met een grotere groep voor meerdere dagen of zelfs weken in de stad wilt verblijven. De kosten van een hotelkamer kunnen in het hoogseizoen oplopen tot meer dan $ 200,- per dag/per kamer voor twee personen. Het vinden van een goed centraal gelegen appartement kost best wat moeite en ook de bevestiginging voor beschikbaarheid gaat trager vanwege e-mail overleg.

Overzicht aan Plussen en Minnen

Eigenschap Appartement Hotel
Locatie en aanbod* Alle wijken (goedkoper in queens/Brooklyn) Voornamelijk Manhattan
Aantal kamers Zoek 3 kamer met gezin Familie kamer zeldzaam en duur
Kookgelegenheid en koelkast* Ontbijt/Diner en opslag Uit eten of bagel op je kamer
Aankomst en vertrek In overleg met verhuurder In: na 14:00 Out: voor 11:00
Opslag koffers In overleg met verhuurder of opslag Soms mogelijk in duurdere hotels
Betrouwbaarheid* Altijd opletten Bij grote ketens geen probleem
Kosten Meestal tussen $ 100 -150,- per dag Kamer prijs $ 75-250,-
Beleving Be a New Yorker Toerist

*meer uitleg

 

Locatie en aanbod: het aanbod aan B&B, AirBNB en appartementen is vele malen hoger dan hotelkamers. Wil je liever in Brooklyn of Harlem overnachten dan kun je vaak voor een lagere prijs daar ook terecht. Nadeel is de reistijd naar Manhattan maar het is een stuk rustiger en goedkoper.

Kookgelegenheid en koelkast: Het is toch wel fijn als je koffie en een gekookt eitje op tafel kan zetten. De meeste hotels bieden geen ontbijt aan (of zeer primitief) en verwijzen je naar de naastgelegen deli of McDonald. Het is toch anders wakker worden en opstarten als je op vakantie bent.

Betrouwbaarheid: Het huren van appartement vraagt om voorzichtigheid, kennis en overleg met de verhuurder. Voor Airbnb is het niet zo moeilijk, er wordt een betrouwbaarheid certificaat afgegeven over de verhuurder en airbnb stelt zich garant. Je betaalt hier dus dan ook extra voor.

Voor prive verhuur ligt het wat gecompliceerder. Officieel mag er in Manhattan geen woonruimte korter dan een maand verhuurd worden. Heb je een akkoord met de verhuurder  om twee weken te huren dan krijg je een maandcontract met bijbehorende prijs opgestuurd,  een los blad vermeld dan jou termijn en kosten ( New York City Council krijgt dit echter nooit te zien).

Wees ook niet verbaasd als de verhuurder een borgsom vraagt. Natuurlijk om geen afzegging te krijgen, meestal is dit bedrag laag ($150,-) maar ook om eventuele schade te verhalen ($ 500,-). Een nette verhuurder vraagt dit bedrag bij aankomst in het appartment en zal niet vragen om dit over te boeken. Doe dit dan ook niet want niet iedereen is te vertrouwen. Controleer ook op internet de recensies als er twijfel bestaat.

Algemeen:

U begrijpt het al, een sterke voorkeur bestaat voor het huren van een loft of appartement. Een hotel zou ik alleen adviseren als er een combi reis wordt gemaakt (vlucht en hotel) en dat voor een kort verblijf met een of twee personen. Ingeval je met een gezin of groep gaat, ga op zoek naar een eigen woonruimte en leef gezellig als een local.

P.S. Mocht je meer info willen over appartmenten dan heb ik nog betrouwbare adressen in lower east Manhattan

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid