Hiking In New York

Roosevelt & Governors Island

Een bezoek aan deze eilanden wordt vaak overgeslagen omdat ze uit de route liggen (Manhattan) en er te weinig vertier zou zijn. Maar ga hier heen op de juiste tijd en kijk naar de agenda met activiteiten en ervaar dan hoe leuk het is om op een van deze eilanden rond te lopen. Beide eilanden zijn geheel auto vrij gemaakt zodat het ook rustig is om hier te lopen of te fietsen.

Hiking in Central Park

Wandelen in een heel groot park

Central Park is groot en een bijzonder park om te ontdekken. Je kunt dit park niet in een keer zien en beleven. Het beste is eigenlijk om op de fiets te gaan om grotere afstanden te overbruggen en dit te combineren met een lokale wandeling om hoogtepunten beter te kunnen bekijken. We delen daarom dit park op in gedeelten, afhankelijk van je belangstelling en jaargetijde kan je kiezen wat je echt wil zien. Hieronder staat een totale map van het park met de belangrijke hoogtepunten die je kunt zien en beleven.

The High Line Park

In het begin van de jaren 2000 is het  High Line Project als verhoogd park, 9 meter boven de begane grond, aangelegd. Het eerste gedeelte is geopend in 2009 maar er wordt nog steeds gewerkt aan uitbreiding en verbetering. Er is ook een belangrijke bijdrage geleverd door de Nederlandse landschaps-architect Piet Oudolf. Hij is gevraagd om samen met een groep vrijwilligers de beplanting vorm te geven. Oudolf heeft een voorkeur voor groepen grassen en dat is goed te zien. Dit park of project blijft door de keuze van beplanting het hele jaar aantrekkelijk om er doorheen te lopen.