Weg met Europa

Europese Unie faalt in beleid

Welke kant gaan we op met de Europese Unie. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor de burger in Nederland en wat hebben we democratisch zelf nog te bepalen zonder dat Brussel ons terugfluit?

Het Verenigd Koninkrijk heeft na de Brexit poll democratisch besloten om gevolg te geven aan de roep van de bevolking en uit de EU te treden. Een verstandig besluit want de druk op “Great Britain” om mee te blijven doen aan het Frans-Duitse marionettenspel werd steeds groter en zou de Britse traditionele zelfstandigheid steeds meer benadelen.

De Britten kunnen in ieder geval de grenzen nog meer gesloten houden voor de economische vluchtelingen die al twee jaar geparkeerd staan bij Calais en waar de Franse overheid ook niets aan doet. Daarnaast kan de eigen regelgeving weer heringevoerd worden, geen enkele agrariër begreep de regelgeving door Brussel ingevoerd waardoor traditionele productie zou worden geschaad. Als je iets niet moet doen dan is het de Brit zijn tradities afnemen.

Wat gaat het worden met Engeland, goed de eerste schok is over, het Britse pond is wat gezakt maar zal zich weer herstellen. Ze hadden eigenlijk al nooit voor de Euro gekozen anders was er veel meer schade geweest. De Britse economie is sterk genoeg zal ook door de EU sancties geen schade oplopen.

What about Nederland?

We hebben sinds de recessie gestart in 2008 geen positieve ervaringen gehad met de EU.

  1. De Euro invoering heeft het leven duurder gemaakt en de werkgelegenheid is door de hogere lonen gedaald door overname in goedkope landen.
  2. De grenzen zijn opengesteld, onbewaakt en aan de rand van Europa heeft men heel andere ideeën over de transit van (economische) vluchtelingen. Het gevaar van terroristische aanslagen is vele malen groter geworden.
  3. De subsidies uitgereikt door Brussel aan armlastige landen of onzinnige projecten heft zijn tol op de bestedingsruimte van de Nederlander. Wij betalen meer dan we terugkrijgen. Daarnaast verdwijnen miljarden ongecontroleerd in frauduleuze veel projecten.
  4. De belasting heffing is hierdoor alleen maar hoger geworden, op essentiële zaken als zorg en scholing in Nederland wordt bezuinigd.
  5. We hadden al veel regels maar Brussel vindt dat er nog veel meer regels moeten komen.
  6. Het Brusselse theater incl. de Straatsburg constructie kost miljoenen aan declaraties en salarissen van te dure ambtenaren die hun tijd wel uitzitten.

Zijn er dan geen enkele voordelen?  Onze premier roept dat het goed is voor de handel en dat er vrij verkeer mogelijk is voor inwoners van de EU om te wonen en te werken waar ze willen. Echt groot zijn deze voordelen niet, handel deden we voorheen ook al met succes en als kleinste kind van de klas leg je het toch af tegen de nationalistische support van Frankrijk en Duitsland aan hun eigen bedrijfsleven.

Het experiment EU is volgens mij toe aan een afronding, reset alles en start opnieuw. Zolang de economische standaarden per land verschillend zijn en het krachtenveld voornamelijk gestuurd wordt door de grote twee zal Nederland als een provincie worden behandeld.

We hadden net als de Britten ook een poll: over het associatieverdrag met de Oekraïne. Driekwart van de stemmers heeft nee gezegd maar Rutte weet dat tijd en doofpot samen regeren. Ondertussen gaat de handel en wandel gewoon door. Het meerdere falen in daadkracht wordt nu pijnlijk duidelijk (MH17).

Volgende poll: NEXIT !!!!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Plaats een opmerking

* Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de veilige opslag en gebruik van je gegevens.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. Geen probleem voor mij Privacy Beleid